else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

DIY hergebruik – woonkussen maken
Hergebruik

Als de jas niet meer past….. Dan maak je er een kussen van. Ken je dat ook, je schaft iets aan en het blijkt toch niet zo’n succes te zijn? Gelukkig waren het in dit geval kringloop aankopen. Dat doet toch wat minder zeer ;-). Voor een klein bedrag had ik twee vestjes gekocht. Omdat ik de stofjes zo aaibaar vond. Tijdens het passen merkte ik wel dat ik de voering wat te glad vond maar ik dacht, ach, daar kan ik wel iets op bedenken.

Furry Friends

Dat bedenken resulteerde in iets heel anders. De stof kon ik eigenlijk prima gebruiken in ons woonverhaal. Want er mocht wat meer kleur aan ons woonverhaal toegevoegd worden bleek uit de Feng Shui analyse die ik voor onze woning maakte. Beide tinten van de vesten sloten daar prima op aan, want beide komen terug in o.a. ons vloerkleed. Ook zo’n leuk verhaal, maar daarover later meer. Dus ook nu werd het spelen met wat er is. Om te kijken en te ervaren wat het doet. En in dit geval bevalt het prima, de furry friends op de bank 😉

Een verhaal

Het blijft leuk om zelf gemaakte items terug te zien in een woonverhaal. Zo wordt het echt een verhaal omdat er meer achter zit dan enkel iets aankopen. En eerlijk, iets zelf maken heeft voor mij niet te maken met perfectie. Ja, het mag er leuk uitzien, maar ik ben bijvoorbeeld niet zo goed met naald en draad.  Ik zeg dan altijd maar, je mag best zien dat het handmade is. Het gaat er voor mij meer om met welke aandacht het gemaakt is. Zo wordt het meer en meer je eigen (woon)verhaal.

Do It Yourself

Dat maakt dat dit soort projectjes ook heel leuk zijn om met kinderen te doen. Van hun oude (lievelings)kleding een kussen maken bijvoorbeeld. Zo ontdekken ze gelijk dat niet alles nieuw hoeft te zijn en dat het heel fijn is je te omringen met spullen waar je aandacht in hebt gestopt.

Benodigdheden

Je hebt niet meer nodig dan een oud en/of ongebruikt kledingstuk, wat vulmateriaal van een kussen (ook hier kun je voor naar de kringloop gaan en de vulling van een oud woonkussen opnieuw gebruiken) en naald, draad en een schaar. Het uitknippen kun je naar eigen inzicht doen. Wil je een rond kussen, een vierkant, een rechthoek, een hartje. Het kan allemaal. En hoe je het afwerkt, met welke steek, aan de binnenkant of wil je het in het zicht hebben, daarin is de keuze ook reuze. Hiervoor kijk ik meestal even op Pinterest als ik om inspiratie verlegen zit of ik zoek een praktische tutorial over het werken met naald en draad op via de zoekmachine. Maar bovenal is het advies, ga vooral spelen en probeer vooral dingen uit 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *