else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Moestuinieren om te aarden

Moestuinieren om te aarden


Aarden
Met de handen in het zand. De geur van aarde die me dieper doet ademhalen. Heerlijk! Yep je ziet het goed, ook wij zijn aan het moestuinieren geslagen 🙂 In eerste instantie dachten we, nee doe maar niet. Onze tuin biedt niet zo heel veel ruimte. En ja, we hebben een droom. Om op een plek te wonen met meer natuur om ons heen en ruimte voor een royale moestuin!

Klein maar fijn
Maar waarom ‘wachten’ op iets, terwijl het al ervaren kan worden? Wellicht iets kleiner, maar al wel met gevoel en volop beleving. Dus het schapenhekje wat we zo leuk vinden, waar allerlei lekkers en moois tegenaan gaat groeien, is geplaatst en de moestuin is ingedeeld. Het voelt ook echt alsof ik de moestuin instap…zo leuk!

Anders dan anders
En misschien is het apart en niet geheel in verhouding, zo’n schapenhekje op een kleinere oppervlakte, maar het ademt zo’n fijne sfeer uit en de eerste bonen en siererwten schieten al de grond uit en kunnen straks ondersteuning krijgen bij het hekje. Zie het als verticaal tuinieren wat een mooie oplossing is als je wat minder ruimte hebt.

Ervaren
Eigenlijk is het ook best fijn dat het geen meters tuin zijn 😉. Zo kunnen we stapje voor stapje ervaring opdoen. Deze week gaan we al voor het eerst smullen dit seizoen van lekkers uit eigen tuin want de raapsteeltjes zijn zo mooi gegroeid en kunnen volop geoogst worden.

De 5 elementen
Dus ja, blij met deze keuze. Merk dat ik veel meer in de tuin werk ten opzichte van toen het meer een siertuin was. Een heel andere beleving. En het is ook nog eens voedend, op vele manieren. Dan komen toch ook de 5 elementen waarmee ik werk binnen Feng Shui en Nine Star Ki weer om de hoek. Het ervaren wat het met me doet om met de aarde te werken. Het geeft me energie en brengt ons ook letterlijk voeding.

Creatief hergebruik
Die melkflessen die je trouwens ziet…dat is een innovatieve uitvinding van manlief ha ha. Want we hebben gezellig ‘zandbadderende’ musjes in de tuin. Enkel de zaadjes en kleine opkomende groentes vinden het minder leuk 😉 Dus we beschermen ze op deze manier. Optimaal hergebruik is het eveneens, de melkflessen van A2 zuivel van @erveslenderbroek snijden we door de midden en met electradraad maken we pootjes waarmee we ze in de grond kunnen steken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *