else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Rust…ook in de kinderslaapkamer

Rust…ook in de kinderslaapkamer
 
Interne verhuizing

Waar een workshop al niet toe kan leiden. Dat zal mijn man wel gedacht hebben toen ik thuiskwam na de workshop Feng Shui die ik volgde, waar ik in een eerdere post iets over vertelde, en een interne verhuizing voorstelde. Maar ha ha, het viel mee hoor. Het had er wel oren naar. Maar inderdaad een workshop met een interne verhuizing tot gevolg om o.a. rust te creëren in de kinderslaapkamer!

Vraag voor de kinderslaapkamer

Tijdens de Feng Shui workshop mocht je een vraag stellen over een ruimte in je huis waar je mee aan de slag wilde. Ik had een vraag over de slaapkamer van onze 11 jarige zoon. Deze voelde op zich goed maar ik was nieuwsgierig wat ik vanuit de filosofie van Feng Shui zou kunnen veranderen waardoor hij er meer gebruik van zou maken. Nu sliep hij er eigenlijk alleen maar. Zijn bureau bleef bijna onbenut. Hij zat liever aan mijn werktafel.

Waar is het voor bedoeld?

De reactie was in alle eenvoud zo treffend. Want er werd me gevraagd: “Is het juist niet heerlijk dat hij daar goed slaapt en de slaapkamer te benutten waar het voor bedoeld is, om uit te rusten?”

Mooi inzicht

Tja, daar zeg je wat. Zo kijk ik eigenlijk altijd naar de ruimtes in huis maar op de één of andere manier keek ik naar een kinderslaapkamer toch als een plek waar van alles moet gebeuren. Een eigen bureau, ruimte om te spelen, een extra zitplek om te lezen en natuurlijk een bed. Maar hoe fijn is het om ook een kinderkamer te benutten waar het voor bedoeld is, als slaapplek en de andere bezigheden elders onder te brengen.

Deze vraag zette dan ook van alles in beweging bij me. Ik begon te schetsen en in mijn hoofd beelden te creëren hoe ik dit in ons huis zou kunnen realiseren.

Ideeën delen

Eenmaal thuisgekomen heb ik gelijk de ideeën in de groep gegooid. Ik was zo benieuwd of het gezin er oren naar had. Dat hadden ze! Het uitgangspunt was om de ruimtes veel meer van ons samen te maken en de slaapkamer van onze zoon inderdaad een fijne relaxplek te laten zijn. Dat zou betekenen dat we de functies van een aantal kamers zouden omwisselen. Een nieuwe rustige slaapkamer voor onze zoon creëren en van de grote kamer die daardoor vrij komt, een werkkamer maken waar plek is voor ons allemaal. 

In beweging komen

En waarom wachten als de ideeën er zijn. De volgende dag gingen we gelijk aan de slag. Ons enthousiasme was niet te temperen..ha..ha.. Het geeft me altijd zo’n heerlijk gevoel om ideeën in de praktijk brengen. Ontdekken of iets werkt. Hoe het eruit komt te zien en hoe het voelt. Te puzzelen met de ruimtes en spullen in huis. Gelukkig is onze 11-jarige inmiddels ook al een beetje met het ‘virus’ besmet.

Nieuwe ruimtes

Na een dagje intern verhuizen zijn er drie ‘nieuwe kamers’ ontstaan. Op zolder is een fijne slaapkamer gecreëerd. Op de eerste verdieping hebben we nu een heerlijke werkkamer waar we meerdere plekken voor het hele gezin hebben gecreëerd. Ook is er een “chillroom” ontstaan. Een gezamenlijke plek, om televisie te kijken, te gamen en waar sport- en yoga-oefeningen gedaan kunnen worden.

Benut de ruimte

We genieten nu een aantal weken van deze nieuwe indeling. Wat ik zo mooi vind te ervaren is dat alle kamers nu nog intensiever gebruikt worden door het hele gezin. Daar word ik blij van, want een huis is daar volgens mij ook voor bedoeld. Alle ruimte die het heeft, optimaal benutten en voor alles en iedereen een plek creëren die goed voelt.

Geïnspireerd

Dus een leuke en inspirerende ervaring dat was de kennismaking met Feng Shui zeker. Het heeft een leuke beweging in huis gebracht. En het spelen met de ruimte in huis… dat verveelt me nooit! Hoe ik dat trouwens heb gedaan tijdens deze interne verhuizing? Daarover binnenkort meer. Want ik vind het zelf altijd een leuke uitdaging om in eerste instantie te werken met de spullen die er zijn. Dus ook voor onze eigen interne verhuizing was dat het uitgangspunt.