else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Iets met nummers, een Tiny House en Feng Shui

Iets met nummers, een Tiny House en Feng Shui

 

Ons tiny house in Gorssel…is een rechttoe rechtaan dingetje ha ha. Het is een rechthoek qua vorm. Heeft een plat dak. Een rechthoekige kavel waar het op staat en een rechthoekig terras. Klinkt misschien niet heel spannend. En toch heeft het iets (vinden wij).

We ervaren het als een evenwichtige basis. Vanaf het moment dat we het huisje binnen stapte. Én ik vind het natuurlijk super interessant om dit met de Feng Shui bril verder te ‘onderzoeken’. Mijn interesse werd gewekt door cijfers in dit geval, nummer 56 als standplek op het park.

De 5 behoort binnen de Feng Shui tot het 5 aarde element. Het element van de basis. Je authentieke zelf zijn én je plek innemen. De vormen die bij 5 aarde horen zijn het vierkant en de rechthoek. Ik zeg check, laat die laatste nu precies de vorm zijn van het chalet. Aarde staat voor een evenwichtige energie. Voor mij is deze ook voelbaar in het chalet.

Leuk vind ik het dat dit chalet dan ook niet verhoogt is geplaatst maar lager bij de grond waardoor er een bestraat terras is aangebracht in plaats van een verhoogd terras met houten vlonders wat je vaak ziet bij vakantiehuisjes. Om het nog wat meer aardser te maken ha ha. Wij hebben het niet bedacht, het was al zo vormgegeven. Ik kan alleen maar een glimlach voelen wanneer ik het ‘analyseer’.

Nummer 6 behoort tot het element 6 metaal. Het is onder andere de zuivere energie die daartoe behoort. Het is de energie van helderheid. Het zijn de pasteltinten en de wittinten die onder andere behoren tot dit element. Qua materialen behoren o.a. kunststoffen hiertoe. Laten al deze ingrediënten nu aanwezig zijn in het chalet. 

Het is een chalet wat als basis een hout-skeletbouw heeft en afgewerkt met kunststof(kozijnen). Het is een licht grijs/groene tint die de buitenkant subtiel kleurt en binnen is het vooral heel zuiver en helder met de witte plafonds en lichte deuren en wanden. De afwerking is wat moderner en daarmee strakker van aard, wat ook aansluit op het metaalelement. Wanneer dit te ver doorgevoerd wordt bijvoorbeeld ook in het interieur, dan kan het wat steriel aanvoelen. We hopen dat met onze keuzes er een fijne mix is gevonden. Waarbij de zuiverheid behouden is gebleven en toch ook de warmte en gezelligheid ervaren wordt 😉

Al met al vinden we het nummer 56 heel passende bij het chalet en heel bruikbaar. Dus daar gaan we zeker meer mee doen. Te beginnen om met de hand een bijpassend bordje voor bij het chalet te maken. Want het begint met herkenbaarheid, zowel bij de voordeur van je eigen huis als bij een vakantiewoning. Daarvoor gebruik ik een oude houten ronde plaat van een tafel parasolletje wat het opgeslagen liggen in een schuur niet ‘overleefd’ heeft. Het doek was te ver heen. De voet daarentegen nog in prima staat. Dus hergebruik it is.

Later volgen natuurlijk foto’s van alles wat ik hier omschreven heb. Want het oog wil vaak ook wat, toch 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *