else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Het element vuur in huis

Het element vuur in huis
Het vuur element

Vuur in huis. We voegen er steeds een beetje meer van toe aan ons woonverhaal. Geen letterlijk vuur, alhoewel ik een kaarsje branden heerlijk vind 😉 Het is het vuur element als verschijningsvorm vanuit de Feng Shui bezien. 

Vuur gaat over het levensaspect Roem. Op het podium van je eigen leven staan. Het is het element van het hart en de ziel, van de kunst, entertainment, creativiteit, ontwerpen, muziek. Vuur is ook het element van de kleur en dan met name de kleuren oranje, purper en rood-tinten.

Feng Shui Analyse

Uit de Feng Shui analyse die ik maakte van onze eigen woning kwam naar voren dat het vuur element meer ruimte mag krijgen. Als voorbeeld neem ik onze huiskamer. Deze wordt vanuit de Feng Shui gezien als een hout functie. Het is de plek waar we ons verbinden, met het gezin, familie en vrienden. Het is de plek van beweging zoals het hout element ook altijd in beweging is.

In onze huiskamer ontbrak die beweging wat. We komen er heerlijk tot rust. Lekker neerploffen op de bank. Maar zeker sinds de kleine kinderfase voorbij is en er niet meer echt gespeeld en gedanst wordt in de huiskamer, ervaarde ik een meer vastzettende energie. De aarde energie overheerste hier meer.

Het aarde element

Aarde is van nature het element wat een stevige basis geeft. Prettig. Maar het heeft ook de min kwaliteit dat het wat vastzettend kan zijn. Aarde kan zich in een woonverhaal tonen door zwaardere meubelen, meer vierkant van vorm en/of in aarde-tinten.

Bij ons betreft het eigenlijk al deze aspecten. We houden nu eenmaal van die heerlijke royale plofbanken én van aardetinten. Daar is niets mis mee op zich. Wel is het interessant te onderzoeken in hoeverre het één en ander in balans is. 

Stappen zetten, groot of klein

Dat wil niet zeggen dat ik ineens een hele muur rood moet schilderen. Dat kan maar zo te veel zijn. Ook de kleinere gebaren zijn van waarde. Zo zijn wij begonnen met het toepassen van zoutlampen en gekleurde kussens waar ik in een eerdere blog iets over deelde. Inmiddels is daar een kleurrijk vloerkleed aan toegevoegd. Zo voegen we stapje voor stapje het vuur element toe en is er alle ruimte om steeds te ervaren wat dit doet met de ruimte én met ons.

Onderzoek jouw woonverhaal

Hoe ervaar jij jouw huiskamer? Heb je een idee welk van de 5 elementen hier het meest actief is? De 5 elementen zijn water, hout, vuur, aarde en metaal. Tijdens de Interieur Route op 25 juni 2022 zal ik hier op een speelse manier meer over gaan delen. Dus heb je nu geen idee…geen probleem. Dan kom je gewoon gezellig langs de 25ste :-). De tickets a € 10,- zijn vanaf 28 mei 2022 beschikbaar. Ook te bestellen via mij door een mail te sturen naar else@ruimtespeler.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *