else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Een vleugje Feng Shui

Een vleugje Feng Shui
 
Nieuwsgierigheid naar Feng Shui

Nieuwsgierig aangelegd, dat ben ik. Of misschien is leergierig een beter woord ;-). Als er iets op mijn pad komt wat mijn nieuwsgierigheid wekt, dan kan ik het bijna niet laten om er verder in te duiken. Wat is het precies? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Het is een soort kinderlijk enthousiasme wat ik ervaar. Maar ze zeggen niet voor niets, je moet altijd een beetje kind blijven, toch. Zo ontdekte ik onlangs mijn nieuwsgierigheid voor Feng Shui!

Kennismaken met Feng Shui

Ik had weleens gehoord van Feng Shui maar me er verder nog nooit in verdiept. Hoogste tijd voor dus! Zeker omdat het een filosofie is die in relatie staat tot je omgeving en wat je ervaart in huis en daarom mooi aansluit op mijn werk.

Herkenning in het woonverhaal

Na er eerst een boek over gelezen te hebben, besloot ik ook een workshop bij Nina Elshof te volgen. Het was een inspirerende ochtend. Leuk om kennis te maken met de visie vanuit de Feng Shui. Maar wat ik misschien nog wel het meest bijzondere vond, was de herkenning. Dat we ondanks het verschil in benadering in ons werk een visie delen. Het woonverhaal zien als spiegel van een persoonlijk verhaal. Iets wat ik keer op keer ervaar in samenwerkingen. Laat iemand iets vertellen over hun huis en woonsituatie en tussen de regels door hoor je het persoonlijke verhaal. 

Ruimte creëren

Zo geloof ik dan ook dat in het woonverhaal oplossingen gevonden kunnen worden als je ruimte voor jezelf wilt creëren en naar rust verlangt. Dat heeft niet alleen te maken met letterlijke ruimte voor jezelf creëren in huis maar ook tijd en ruimte maken voor je persoonlijke verhaal. Beide verdienen aandacht, beide mogen gezien worden. Een huis is daar een ideale tool voor. Juist omdat het zo zichtbaar en voelbaar is.

Dat smaakt naar meer

Wat Feng Shui betreft, het onderwerp heeft me blij verrast dus dat smaakt naar meer. In mei staat er dan ook een leuke vervolg cursus op de planning. Maar ook heeft het beweging gebracht in ons eigen huis. Daarover vertel ik meer in een andere post… iets met een interne verhuizing… 😉