else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Je huis een luchtje laten scheppen

Je huis een luchtje laten scheppen
Hoe vaak laat jij je huis een luchtje scheppen?

Weet je nog, mijn blog van vorige keer, waarin ik schreef over stilstaande energie. Dit was de befaamde voordeur. Dit huis had al tijden geen luchtje geschept is mijn vermoeden. Maar hoe zit dat met jouw huis? In de lente en zomerperiode zijn we het gewend, de deuren lekker open te zetten. De lucht kan zich zo heerlijk verversen, keer op keer. Nu we het najaar zijn ingegaan en het weer wat meer omslaat, blijven de deuren veelal wat vaker dicht. Maar weet je dat het juist in alle seizoenen van waarde is om frisse lucht toe te laten tot je huis? Ja, omdat het gezond is om te ventileren zoals wordt voorgeschreven door bijvoorbeeld een milieucentraal. Maar ook op een andere laag is het van waarde om je huis een luchtje te laten scheppen.

Een huis is net een mens, althans een soort van 😉

Want ga maar eens na, dat gevoel wat je ervaart als je zelf een lekker rondje buiten hebt gelopen. Je hebt veelal dieper kunnen ademhalen en komt met een helder hoofd weer thuis. Dat is wat er eigenlijk ook gebeurt in huis. In huis stroomt er altijd energie, wat ook wel de Chi-stroom genoemd wordt. Je wil deze energie ook de kans geven om zich te vernieuwen en af te voeren wat niet meer nodig is. Daarom het belang van een luchtje scheppen, voor zowel mens als huis.

Raam of deur?

Het is fijn als je je huis via de voordeur de gelegenheid geeft om een luchtje te scheppen. Dat doe je al door de voordeur daadwerkelijk te gebruiken. De voordeur wordt binnen de Feng Shui de Mouth of Chi genoemd, oftewel de mond van de woning waar ik in een eerdere blog over schreef. Het heeft een belangrijke functie. Het is daar waar de energie het huis binnenkomt en weer vertrekt, daar waar het huis als het ware mee gevoed wordt, zoals onze mond ons ook voedt.

Het open hebben staan van ramen is zeker een goed idee, graag zelfs, maar vergeet vooral ook je voordeur niet. Geef je huis de gelegenheid om adem te halen ook al is het maar 10 minuutjes per keer. Misschien doe je het al. In ieder geval ben ik erg benieuwd naar je ervaringen met jouw voordeur en het luchtje scheppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *