else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Het ligt niet aan jou….

Het ligt niet aan jou….
Wat toont een plattegrond

Eerder schreef ik over een Feng Shui analyse van een plattegrond. Hoe dit een bepaalde energetische dynamiek in een woonverhaal toont. Het maakt zichtbaar welk verhaal het huis te vertellen heeft.

Het is de veelal onbewuste laag die wel voelbaar kan zijn maar waarbij het uitdagend is te ontdekken wat nou precies voor de onrust in huis zorgt.

Zelfreflectie

We zoeken de oorzaak dan ook vaak bij onszelf. Zeker een aanrader om zo af en toe in de spiegel te kijken, want in iedere situatie, zo ook in ons woonverhaal, nemen we onszelf mee. Niets mis mee zou ik zeggen, ik hou wel van een beetje zelfreflectie 😉

Toch is daar ook juist de loskoppeling van de persoon waar Feng Shui bij helpt. Het is de vinger niet meer naar onszelf toewijzen maar ontdekken waar de vinger in het woonverhaal, in ons huis op gelegd kan worden. Die wellicht zere plek.

Invloed van de omgeving

Want onze omgeving is van invloed op ons. Maar wat veroorzaakt nou wat? Het is misschien wel een beetje te vergelijken met het kip en het ei verhaal. Wat was er nu als eerste? Creëert het huis iets of de bewoner of beide?

Feng Shui helpt ons om hierin helderheid te krijgen. Om van een afstandje te kijken. Even niet de vinger naar onszelf te wijzen als mogelijke veroorzaker van het één of ander. Maar het toont ook heel mooi wat ons huis ons te vertellen heeft. 

Ons woonverhaal ‘verstaan’

Welke uitdaging hebben we onbewust gekozen om aan te kijken? Want we kiezen niet voor niets voor een huis, toch? Daar mogen we mee aan de slag. Het biedt een mooie mogelijkheid om te gaan spelen met de ruimte in een woon- en daarmee ook een persoonlijk verhaal.

Een mooie uitdaging om te kijken en te luisteren naar het verhaal wat ons huis ons toefluistert zodat we het beter kunnen verstaan en er mee aan de slag kunnen. Met als doel, harmonie te ervaren en daarmee rust in zowel huis als hoofd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *