else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Neem je smudge stick mee

Neem je smudge stick mee

Neem je smudge stick mee. Dat is wat er steeds in me op kwam gedurende de dagen dat ik onze vakantiespullen aan het inpakken was. Heerlijk een week naar Denemarken. Voor het eerst. Zin om een nieuw land te ervaren. Maar neem die smudge stick dus mee, dat was wat er steeds in  me oppopte. Waarom zou ik die meenemen? Ik vond het een onzinnige ‘gedachte’.

Reinigen

Wat is een smudge stick eigenlijk? Een smudge stick is gemaakt van gedroogde kruiden, in mijn geval gebruik ik salie. De smudge stick wordt o.a. benut om ruimtes te reinigen. Op een andere laag dan de fysieke, maar juist op de energetische laag. Het behoort daarmee tot het metaal element binnen de Feng Shui bezien. Metaal is onder andere het element wat gaat over de wereld van de energie. En manieren om metaal een plek in je woonverhaal te geven is door te werken met geur. 

Hoe voelt een ruimte?

Ondertussen aangekomen in Denemarken krijg ik een beklemmend gevoel naarmate we dichterbij onze vakantie-accommodatie komen. Vind het toch altijd wel spannend of dat wat je boekt ook echt een prettige plek is. Hoe zal het eruit zien maar voor mij belangrijker nog, hoe zal het voelen?

Bij aankomst zag ik de heerlijke tuin, in echt Deens formaat. We konden een rondje om het huisje heen lopen. Heerlijk! Een trampoline, een basket, veel gras, veel bomen eromheen maar niet te hoog zodat we ook het zonlicht heerlijk kunnen ervaren op het terrein. Kortom, een goed begin.

Bij het zien van het huisje vielen me wel wat spinnenwebben op bij de scharnieren van de voordeur. Dat is opvallend vond ik, want als het recent nog geopend is, zou het er volgens mij niet zo uit zien. Maar goed, ook deze gedachte liet ik voorbij gaan. We gluurde wat naar binnen en het zag er inderdaad zo uit als op de foto’s. Gezellig hoor!

Klem

Tot het moment dat we de sleutel hadden en de deur mochten openen. Toen werd me duidelijk wat ik hier kon verwachten. Want, de deur ging niet open. De sleutel konden we niet omdraaien. Hmmm….wat is hier aan de hand? Na contact opgenomen te hebben met de verhuur-organisatie kregen we een helpende hand toegereikt en met wat extra brute mankracht ging de deur open. Het bleek heel eenvoudig een los zittende tochtstrip te zijn die de boel deed klemmen.

Stilstaande energie

Maar toen…het was net of ik tegen een muur aanliep bij het binnenstappen van het huisje. Zo ervaarde ik de energie. Stilstaand! En dat was te zien en te ruiken aan alles. Het was er stoffig, plakkerig, rokerig van de haard zowel in geur als in beleving. Het rook daarnaast ook vochtig in bepaalde ruimtes en er waren heel veel ‘overbodige’ spullen in huis. Jeetje, waar zijn we nu in beland? Wat te doen vroeg onze zoon? Nou, ‘gewoon’ maar wat Feng Shui tools er tegenaan gooien was mijn antwoord. 😉 Met lichte tegenzin uiteraard maar toch ook dankbaar dat ik dan wel van aanpakken weet ha ha.

Mooi om te zien hoe intuïtief onze zoon dingen ook wist aan te pakken. Zo hadden we een kamertje over waar we alle voor ons overbodige spullen en vieze spullen hebben neergezet. Zo kwam zoonlief met een spiegel aanzetten die in de slaapkamer hing. Deze wil ik niet op mijn kamer was zijn reactie. En o ja, op jullie kamer staat dit rare schilderij in de hoek. Daar krijg ik ook geen goed gevoel bij. Hup, zet maar in de ‘parkeerkamer’. En zo vulde deze ruimte zich gestaag.

Tools om energie in beweging te brengen

Ik zal niet tot in verdere details treden in wat we hebben schoongemaakt. Genoeg. Na uiteraard wel een klacht te hebben ingediend maar helaas geen hulp te kunnen ontvangen op dat moment. Maar eerlijk, ik doe het dan ook liever zelf. Zo kunnen we echt aandacht geven aan wat voor ons belangrijk is en kunnen we onze eigen energie in het huisje brengen.

Verder hebben we met name gewerkt met geur, want ik had wel een natuurlijke geurverfrisser bij me en een etherische olie spray van Rock Your World. Ook hebben we kaarsen gebrand, uiteraard deuren en ramen wagen wijd opengezet en geluid gemaakt. Door te klappen en door muziek te draaien. Ook heb ik wat geschoven met meubilair waardoor het voor mijn gevoel meer klopte en de energie rondom de meubelen meer kon stromen. Eigenlijk tools die ik ook tijdens mijn sessies inzet. Uiteraard niet volgens een gebruikelijke space clearing sessie want dat vergt een andere voorbereiding, maar wel één die op dat moment paste bij de situatie. Zo samen met het gezin.

Familiebedrijf

Zoonlief zei later: “We kunnen er wel ons werk van maken met z’n drietjes”. Ruimtes schoonmaken en zorgen dat vakantiehuisjes goed aanvoelen. Nou zeker, laat ik dat al doen op een ietwat andere manier wellicht…want het schoonmaken met sopdoeken is nu niet precies daar waar mijn ambitie ligt 😉 Maar zorgen dat een huis goed voelt op vele lagen, daar gaat mijn hart zeker sneller van kloppen. En hoe leuk is het om dan te ervaren dat we dan zo’n geoliede machine zijn met z’n drietjes.

Dus nee, het was niet echt een leuke binnenkomer onze start van de vakantie, het vervolg was echter heerlijk en we hebben het fijn gehad. Maar o wat is het toch weer bijzonder hoe dingen op je pad komen en je iets laten ervaren wat weer mooie inzichten geeft. Heb ik het boek van Denise Linn over space clearing wat ik vlak voor ons vertrek heb aangeschaft, niet voor niets gekocht. Want hier ga ik me zeker verder in ontwikkelen nu ik het weer zo aan de lijven heb mogen ondervinden. En ook deed het me weer beseffen dat bepaalde ‘gedachtes’ niet voor niets in ons oppoppen. Daar mogen we echt meer naar luisteren en handelen.

Space Clearing en meer

Genoeg om mijn focus op te richten dus de aankomende periode. Er liggen namelijk nog vele boeken op me te wachten qua onderwerpen waarin ik me wil verdiepen. En niet te vergeten de leuke sessies die ik mag doen, waaronder ook mijn eerste traject wat ik dit jaar heb ontwikkeld en nu in de praktijk mag brengen. Heerlijk en wat een cadeautje om zo na de vakantie mee aan de slag te gaan.

Hopelijk heb jij het ook goed gehad en genoten van een fijne vakantie(periode) en de hartverwarmende zon. Ik ben uiteraard heel benieuwd wat deze ervaring die ik met je deel bij jou oproept. Herkenning of misschien wel vragen. Deel ze gerust. Leuk om van je te horen/lezen!

2 Comments

 • Annalien

  Hoi Else,
  Ja herkenbaar! Hier ook die oppoppende “gedachtes” om me te waarschuwen..
  Vroeger gaf ik er geen aandacht aan, en dacht ik altijd achteraf; “aaah ik dacht nog….”
  Tegenwoordig luister ik er beter naar.
  Ook de onprettige of juist prettige energie in een ruimte (of bij mensen) zijn duidelijk voelbaar. Leuk artikel om te lezen!
  Groetjes, annalien

  • else

   Dank voor je mooie reactie Annalien. De kracht van herkenning 😉 Boeiend proces vind je niet om meer en meer de wereld van de energie en daarmee ook onze intuïtie te verkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *