else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Hergebruik is leuk én duurzaam

Hergebruik is leuk én duurzaam
 
Je spullen een 2e leven geven

“Stop, niet weggooien nog.” Hoe vaak ik dat heb gezegd afgelopen jaren…heel vaak ;-). Het blijft leuk om mensen te laten ervaren dat spullen echt niet altijd weg hoeven wanneer ze het gevoel hebben toe te zijn aan iets anders. Hergebruik is leuk en duurzaam!

Tijd voor iets nieuws

Na verloop van tijd kunnen we uitgekeken raken op onze spullen. Die kleur hebben we wel gezien en op die plek willen we weleens wat anders. Ik snap het helemaal. Maar het leuke is, dat hoeft niet perse door iets weg te doen en naar de winkel gaan om iets nieuws te kopen. Kleur en plek kun je namelijk beide veranderen.

Nieuwe uitstraling

Zo kun je je meubelen maar ook je woonaccessoires een tweede leven geven door ze een andere kleur te geven. Zeker met de mooie krijtverfen die er bestaan, is het leuk om een meubel of een woonaccessoire een andere uitstraling te geven. Het is zo verbazingwekkend hoe anders iets eruit ziet alleen maar door een andere kleur.

Verftip

Zelf ben ik fan van het verfmerk Annie Sloan omdat deze weinig voorbewerking (denk aan schuren en schoonmaken) behoeft, fijn te verwerken is, snel droogt en gebruikt kan worden op veel verschillende materialen, waaronder hout, metaal en plastic.

Net even anders

Naast het veranderen van de kleur van je meubelen en woonaccessoires is het ook verrassend op welke manieren je je spullen kunt gebruiken. Persoonlijk vind ik niets leukers dan iets te gebruiken op de manier waarvoor het niet bedoeld is. “Out of the box thinking’.

Zo gebruik ik vazen voor het opbergen van kwasten, lege conserven blikken voor mijn plantjes en een kolenkit voor onze paraplu’s. Pinterest staat vol met goede creatieve ideeën over hoe je je spullen kunt hergebruiken. Dus snuffel daar eens rond voor ideeën voordat je iets wegdoet.

Een kloddertje hier…een kloddertje

Is het voor jou nieuw om op deze manier met je spullen te spelen of met een kwast werken? Dat geeft helemaal niets. Geef jezelf te ruimte om te proberen. Je had mij de eerste keren moeten zien (en nu nog steeds weleens). Het meubel zat onder de verf…maar ik ook 😉

Begin met een kleine stap

Ga je aan de slag met de kwast, de blikjes verf zijn er in kleine formaten te koop waardoor je investering relatief laag kunnen blijven. Je zou kunnen beginnen met een klein accessoire, denk aan een fotolijst, een bloempot of een kandelaar. Zo hou je de drempel voor jezelf laag en is het een mooie manier om te ontdekken of je spullen een tweede leven geven bij jou past.

Van proberen kun je het leren

Wat betreft het stylen van je spullen, het een andere plek geven of op een andere manier gebruiken is een kwestie van proberen. Als tip geef ik altijd mee om in te zoomen op de details van de items. Denk aan vormen, hoogtes, materiaalsoort, kleur. Speel daarmee.

Kies je voor contrast, voor symmetrie, verschillende hoogtes, bundelen van accessoires. Ontdek wat bij jou past. Woonbladen zijn daarbij ook een mooie tool. Zoom eens in op hoe zij het doen. Wat spreekt je aan in een plaatje als je let op de styling.

Samen

Vind je het leuker om samen eens te spelen met je woonverhaal, je meubelen en woonaccessoires? Ik doe niets liever en help je daar graag bij op weg. De woon inspiratie workshop  is een leuke laagdrempelige en gezellige workshop waarbij je o.a. kunt ontdekken hoe jij jouw unieke woonsfeer creëert.