else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Stille kracht

Stille kracht
 
Nieuwe stappen zetten

Soms voel ik me onrustig. Dan ben ik het allemaal even kwijt (denk ik dan). Bijvoorbeeld wanneer ik voel dat ik nieuwe stappen wil zetten. Stappen zetten waarvan ik niet zeker weet waar ze me brengen maar waarbij ik wel voel dat ik ze wil zetten. Herken je dit gevoel ook?

Stilstaan

Afgelopen jaar heb ik genoeg van dit soort momenten gekend. Momenten waarbij ik tegenstrijdige gevoelens en gedachtes had. In plaats van door te rennen wat ik vaak deed en vanuit onrust maar willekeurige stappen te zetten, ga ik er nu bij stilstaan.

Helderheid

Dat bedoel ik heel letterlijk. Stil zijn en ontdekken wat ik denk en voel. Vervolgens ga ik schrijven omdat het vaak veel gedachtes zijn die door mijn hoofd gaan. Het hoeft maar een paar minuutjes te zijn. Maar die minuutjes brengen me veel. Ik ervaar helderheid en rust in mezelf.

Onwennig

Wat was het wennen aan het begin. Het ging zeker niet vanzelf. Nu ook nog niet altijd. Maar het is fijn een tool te hebben, waar ik eigenlijk weinig voor nodig heb, maar die ik zeker kan benutten in de momenten van onrust.

Intuïtie

Ik ervaar het als mijn intuïtie waarmee ik in contact kom wanneer ik stil ben. Volgens mij iets wat we allemaal in ons hebben maar waar we door onze volle levens, het contact wat mee zijn verloren. Noem het ‘Je onderbuik gevoel’. Het is net of er ineens een lampje gaat branden. Een kwartje valt. je begrijpt het weer. Je voelt het weer. Je weet wat je te doen hebt of wat je juist niet te doen hebt 😉 

Stille kracht – de kracht van stilte

Het is een waardevolle tool die ik ook benut tijdens workshops die ik organiseer. De deelnemers zijn vaak blij verrast door hun eigen intuïtie. Het wordt ineens helder wat ze ervaren en soms zelfs heel duidelijk welke stappen ze willen zetten. Zo mooi om keer op keer te ervaren wat stilte ons kan brengen. Een stille kracht die in ons allemaal zit.