else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

In de roos

In de roos

Constant maar doorgaan

In de roos. Raak! Je weet het. Je voelt het. Wat gezegd wordt is helemaal op zijn plaats. Dat had je even nodig. Zo had ik onlangs zelf een momentje dat ik van alles tegelijk wilde (of moest van mezelf ;-). Dingen die niet haalbaar waren maar dat had ik zelf nog niet door. 

Even laten voor wat het is

Totdat een lieve vriendin me een berichtje stuurde met de opmerking: Wat als je het nou even gewoon laat voor wat het is? Simpel maar doeltreffend. Precies wat ik nodig had op dat moment. Ik zag daardoor waar ik mee bezig was en dat was mezelf duwen. Wanneer ik dat doe voel ik me prikkelbaar en onrustig.

Eenvoud

Soms is een oplossing voor een bepaald gevoel of een vraag waarmee je worstelt, zo eenvoudig maar zit je zo in je eigen denken, dat je het gewoon niet ziet. Dan is het waardevol als iemand even je spiegel is en een lieve opmerking plaatst die precies in de roos is.

Verhalen delen

Die opmerkingen kan soms uit een onverwachte hoek komen. Juist wanneer je het niet verwacht. Maar soms mogen we hem bewust opzoeken. Door ons verhaal te delen. Zo ontstaat er ruimte om een patroon te doorbreken.

Nieuwe patronen en de kracht van vriendschap

Want daar gaat het vaak om. We hebben bepaalde gedachtes, ideeën, gewoontes ontwikkeld in ons leven. We hebben veel geleerd, veel ontdekt en weten ook beter met de momenten om te gaan wanneer we dreigen te verzanden in een oude gewoonte. Maar we zijn allemaal mens, en soms stappen we in die oude rol, dat ene patroon waarvan we weten dat deze weinig goeds voor ons doet. Juist op die momenten iemand een helder licht laten schijnen op je verhaal om in de roos te schieten met die ene verhelderende opmerking kan zo waardevol zijn. De kracht van in de roos schieten. Raak! De kracht van vriendschap!