else@ruimtespeler.nl | 06 33 102 162

Alle ruimtes verdienen aandacht

Alle ruimtes verdienen aandacht

 

Vaak besteden we aandacht aan de ruimtes waar we ons regelmatig bevinden. Maar de ruimtes waar we ons niet bevinden maar die er wel zijn, ook die verdienen aandacht. Want ook deze hebben een functie in ons dagelijkse leven. Zo had ik tijdens de Feng Shui cursus die ik volgde afgelopen jaar, een leuk inzicht in ons eigen woonverhaal.

De voorraadkast

We hebben een fijne trapkast/voorraadkast, die functioneel was toen we ons huis kochten. De planken die erin zaten hadden een goede verdeling waardoor ik genoeg spullen kwijt kon en…. dat was het wel zo’n beetje
We hebben er toen dan ook een doekje doorheen gehaald en zo gelaten en hup, spulletjes erin.

Tot dat ik door middel van de cursus ging inzoomen op deze voorraadkast. De naam zegt het al, we bewaren onze voorraden er in, en oké…soms wat andere dingen. Zo bewaar ik o.a. ook wat keukenapparatuur waarmee ik uiteraard mijn voeding bereid.

Voeding

De voorraden dienen ervoor om ons te voeden. Zo word een voorraadkast ook benaderd vanuit de Feng Shui. Het is een aarde element, wat staat voor voeding.

Wat ik merkte is dat het aandacht schenken aan mijn voorraadkast ook daadwerkelijk een stukje spiegelt van mijn eigen verhaal.

Al jaren ben ik opzoek naar datgene wat me voedt. In mijn werk heb ik dat gevonden, maar in de zin van mijn lijf voeden, is het vinden van een passend voedingspatroon een mooie uitdaging.

Ik val eerder af dan dat ik aankom en ik merk aan mijn lijf dat het niet zo goed de energie kan halen uit het eten.

Woonverhaal als spiegel

Dus ik vond het mooi om daar via mijn voorraadkast eens verder mee aan de slag te gaan. Want ik voel dat een woonverhaal iets spiegelt in ons persoonlijke verhaal, zoals de Feng Shui dat ook zo mooi benaderd.

Om mijn voorraadkast en daarmee ook dat gedeelte van mezelf aandacht te geven, besloot ik de voorraadkast een metamorfose te geven. Toen zag ik pas hoe smoezelig het eigenlijk was. Dat het een ondergeschoven kindje was.

Feng Shui & kleurgebruik

Wat ik interessant vind van de Feng Shui is dat er bepaalde kleuren en vormen ‘horen’ bij de ruimtes en het element wat daarbij hoort. Zoals gezegd hoort bij de trapkast het element aarde. De kleuren die daarbij horen zijn o.a. oker, geel, goud.

Mmm, niet direct kleuren die ik zou kiezen. Maar ik wilde mezelf wel uitdagen. Ik werd getriggerd door het goud. Want ja, wat goudstaven op voorraad hebben…. iets anders dan eten… maar toch ook leuk

Maar alle gekheid op een stokje, toch ben ik op deze manier naar mijn voorraad verhaal gaan kijken.

Het ervaren van overvloed, voldoende hebben. Of dat nu in de zin van geld, middelen, voeding of fysieke energie is, dat mag aandacht krijgen. Hoe mooi is het om dat te spiegelen in huis.

Dus het werd…inderdaad, goud wat de overhand kreeg in deze ruimte.

Aandacht schenken

Het voelde heerlijk om deze ruimte onder handen te nemen. Om op deze manier aandacht te geven aan het thema ‘voorraad’ en overvloed ervaren in mijn leven.

Iedere keer als ik de kast nu open doe word ik blij van wat ik zie en voel. Het ervaren van een fijne voorraad in het leven waar we energie uit kunnen putten, waardevol!

Ook ben ik meer met mijn voedingspatroon aan het experimenteren. Want daar wil ik graag verandering in ervaren. Zodat ook mijn lijf voldoende voorraad ervaart.

En jij, heb je ook een ruimte in huis die wat in de vergetelheid is geraakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *